Lukning af DeFi-pengemarkedet efter SEC-sonde kunne skabe en stejlt præcedens

Lukning af DeFi-pengemarkedet efter SEC-sonde kunne skabe en stejlt præcedens

admin

3. März 2021

Hvad der startede med den uventede lukning af en investeringsplatform, kan have betydning for amerikanske DeFi-projekter, siger kritikere.

SECs nylige undersøgelse af den Tim Draper-støttede DeFi Money Market- platform er det seneste eksempel i en angående tendens til øget handling fra regulators side over uregistrerede værdipapirer.

Det slutter sig til Kik Interactive, Ripple og Coinseed som kryptoprojekter, der står over for regulators vrede under aspekter af værdipapirret

Mysteriet bag DeFi Money Market’s pludselige lukning den 5. februar blev afsløret i projektets officielle Telegram- kanal den 9. februar i en erklæring, der afslørede, at DeFi Money Market Foundation modtog en efterforskningsstævning fra United States Securities and Exchange Commission den 15. december , 2020.

”Vi gennemgik stævningen nøje og med bistand fra en advokat begyndte vi at overholde det juridiske krav om at fremlægge dokumenter og stille andre oplysninger til rådighed for SEC,” sagde posten.

„Vi har indledt forhandlinger med SEC-personale for at løse dens undersøgelse, og i et forsøg på at nå til en gensidigt acceptabel beslutning har vi konkluderet, at en ordnet afvikling af projektet er bedst.“
Uden at give mange detaljer, forsikrede erklæringen også, at investoraktiver i DeFi-pengemarkedet – såsom DAI, USDC, USDT eller ETH – ville blive returneret til kunderne „så hurtigt som muligt.“

DeFi Money Market-projektet blev oprindeligt designet til at give kryptovalutahandlere og investorer adgang til tokeniserede, virkelige aktiver. Det offentlige salg for DMG, det regeringsmærke, der blev brugt af DMM DAO, blev afsluttet i juni 2020 efter at have hævet $ 6,5 mio. I ETH på mindre end 48 timer.

Det har været plaget af problemer siden starten, med det oprindelige salg fyldt med swap-fejl og svindlere, der udnytter forvirringen. DMM-teamet havde oprindeligt beskrevet platformens lukning som ”resultatet af regulatoriske undersøgelser.”

Trenchant-kryptokurrency- kritiker og Attack of the 50 Foot Blockchain-forfatteren David Gerard sagde i et indlæg, at handlingen viser, at SEC irriterer indsatsen for at retsforfølge DeFi-relaterede projekter med base i USA

Han hævder, at dette skyldes, at „DeFi er temmelig åbenlyst en sikkerhed i USA“, og at relaterede tokens passer til kriterierne for en sikkerhed som defineret af Howey Test . Gerard peger på tidligere administrative ordrer fra SEC, hvor en ICO blev anset for at udgøre salg af uregistrerede værdipapirer, som „skabelon“ for fremtidig retsforfølgningsindsats.

Mens handlingen vedrører, kan DeFi-projekter, der har en mere decentral styring, ses anderledes, og det er stadig at se, hvordan tilsynsmyndigheder og domstole vil nærme sig sådanne projekter.

Flere andre ikke-DeFi-kryptokurrencyprojekter har været uheldige nok til, at SEC for nylig er blevet målrettet

Den 24. januar afsagde en distriktsret i New York fordelen af ​​SEC’s anmodning om kortfattet dom mod Kik Interactive, som rejste ca. $ 100 millioner i token-salg i 2017.

I december 2020 offentliggjorde SEC deres retssag mod Ripple og hævdede, at dets grundlæggere hævede 1,3 milliarder dollars i salget af uregistrerede værdipapirer.

I februar 2020 indgav SEC anklager mod Steven Seagal for hans rolle i at fremme en ICO fra 2018.